maandag 29 oktober 2012

Carpe diem


Pluk de dag dus! Na de meest heftige en emotionele afgelopen weken die ik ooit heb meegemaakt, draait de wereld gewoon bikkelhard door!
Gelukzalige momenten moet je koesteren. Neem de dag zoals ie is, en geniet keihard!
Carpe diem.

donderdag 11 oktober 2012

" Geen gezeur, geen gezeik, iedereen rijk!! "


Als Pa bij iemand op bezoek kwam, dan was dit altijd zijn fameuze onliner. Simpel, geen geklaag en gunde iedereen het geluk.
Een graag geziene toffe peer op de ijsbaan, een stadion of aan de waterkant. Of ie nou met of zonder hengels aan zijn geliefde "Olifantenmeertje" zat, met of zonder schaatsen op het ijs stond, in stadion de Meer stond of die "'lelijke'" Arena zat, hij was altijd in voor een gebbetje. Discussies ging ie nooit uit de weg, maar wel altijd met respect tegenover de ander. Een mensen mens. Een levensgenieter.
Een man die zou gaan genieten van z'n welverdiende pensioen. De schaatsen waren al geslepen, de hengels gerepareerd. We hadden grote plannen Pa! We zouden die Watergraafsmeer eventjes goed onveilig maken!
Afgelopen dinsdag was het lijntje net te dun. Je hebt nooit een eerlijke kans gekregen.
Boven wacht voor je, een beste sloot met ijs. Je zei ooit; " dat vierde kruisje dat zou toch wel de kers op de taart zijn! "
Mocht die sloot ontdooien, dan heb jij lieve Papa nog altijd kans op die schubkarper die jaren geleden je spoel leegtrok.

Rust zacht Pappa.

Je zoon.

woensdag 3 oktober 2012

Zoveel mogelijk linkerflanken........(Part Two)


Het is voor mij nu rust. De drukte neemt weer toe op het water. Het is eigenlijk nog net iets te mooi weer om het bootjesgepeupel te kunnen ontwijken. Je hebt er op de boezem nou eenmaal mee te maken. Soms met vier zeilbootjes tegelijk gaan ze overstag midden en bovenop de stek. Ik heb hier vaker met het bekende bijltje gehakt. Ik draai de lijnen binnen en geniet zo tranquillo van het eerste bakkie koffie.

dinsdag 2 oktober 2012

Zoveel mogelijk linkerflanken.......(Part one)


Afgelopen weekend werd er alweer voor de derde keer in successie, de AHV spiegelkarperwedstrijd georganiseerd. Een uniek evenement. Een wedstrijd waarbij de inschrijving gratis is, de stekkeuze vrij en er alleen dus gevangen spiegelkarpers tellen. Een wedstrijd die gehouden werd van vrijdagavond 19:00 u tot zondagavond 19:00 u. Achtenveertig uur met hopelijk veel spiegelpret! Controle is er alleen in de vorm van naleving van de algemene regels zoals in de vergunning staat en het meefotograferen van een apart item, mocht je een spiegelkarper weten te strikken. Vrijdagmiddag, drie uur voor de wedstrijd werd dit speciale item via een persoonlijke e-mail bekend gemaakt. Het werd de Vispas 2012. Dit alles om eventuele fraude tegen te gaan. De vangsten kon je melden via een e-mail adres of vermelding via een FB of twitter account. Tot zover het unieke en aparte.