Wie ben ik?

Mijn naam is Andres de Rouville en hoop jullie via deze blog te gaan vermaken met leuke verhalen, avonturen en anekdotes over de Amsterdamse karpervisserij.


Ik zag voor het eerst het levenslicht op twee Februarie 1974 tegenover het Oosterpark in Amsterdam. Een stad waar ik nog steeds woonachtig ben en waar ook mijn karperavonturen zich grotendeels afspelen. Ik ben trotse vader van één zoon en werkzaam als purser op één van de vele vliegtuigen van de grootste vakantievervoerder van het land. Een drukke maar leuke en afwisselende baan, wat ook een hoop vrije tijd geeft die ik voor een groot deel invul met mijn eeuwige liefde; het karpervissen.
Als vierjarig jongetje zat ik al samen met vaders, al dan niet verkleumend in een bootje de snoekbaars achterna, wat al snel werd gevolgd met de jacht op paling, voorn en snoek. Ook mijn eerste kontakt met de karper was gauw gelegd. Een mysterieuze donkere schim met grote schubben werd belaagd met een vaste stok en een vlokje brood, en werd pardoes gehaakt. Verrassend genoeg eindigde dit avontuur na een kortstondige en heftige dril en resulteerde in het bekende zweepje. Sindsdien heeft het mij visserij aardig beinvloed. Vroeger was ik ook veel te vinden langs strand, dijk, en pier, op jacht naar gul en platvis, maar de karpervisserij is voor mij zeker het ultieme visavontuur. Een avontuur en vooral de uitdaging die ik heb gevonden in de vooral grote boezemwateren die Nederland rijk is. Wateren waar de vissen gelukkig nog geen namen hebben.
Verder ben ik ook aardig actief en begaan met het spiegelkarperproject in mijn omgeving. Fascinerend en mooi om te zien, vanwege het trekgedrag en de groeicurves van deze vissen op open water. Een project waar we hopelijk in de toekomst nog vele vruchten van mogen plukken.

Mochten jullie verder nog vragen hebben, ideën en/of aanvullingen, schroom je niet en laat je reactie op de blog en /of via de mail.

Misschien tot gauw aan de waterkant,

Andres de Rouville