maandag 17 februari 2014

Winterkarperen - De afsluiting



Resoluut sluit ik mijn wintervisserij af. Het is gewoon geen winter geworden. De watertemperaturen waren er wel na, maar een lange herfst is misschien een betere omschrijving.
En nu? Nu, is het meteen voorjaar. Een zachte zuidwester, gras wat al op kleur is, de gierlucht in de neus, en het eerste klein hoefblad is gespot.
De kriebels word heftige jeuk. Ik moet nodig gaan krabben!
De februarimaand zal ik moeten laten zoals die is. De nodige verplichtingen zoals; socializen, beurzen, lezingen, teammeeting en werk, vullen deze maand een prominente rol in. Een maandje niksen is na al het geweld van afgelopen seizoen misschien ook stiekem wel even lekker.
Er is wel weer honger! Ik kan een klein knorretje zelfs niet onderdrukken!
In maart gaan we weer los, zover is zeker. Vangstgaranties zijn er nooit, maar ideeën en plannen te over. Ik geloof dat ik die snode plannetjes dit jaar maar eens ga invullen en jullie lezers weer een paar fantastische vangstverslagen mag voorschotelen.
Tot maart en veel kijkplezier met Winterkarperen - de afsluiting





9 opmerkingen:

  1. Sfeervol filmpje Andres Top! Je snode plannetjes zullen we in Maart weer lezen. Kijk er naar uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je Björn! Nu even rust in de tent, al blijkt dat moeilijk. Misschien houd ik mezelf wel voor de gek en wil diep van binnen, vanavond nog krom carbon gaan halen. Ik houd het op maart, ok! We gaan zien of de snode plannetjes mooie verslagen gaan opleveren.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Top afsluiter van het seizoen! Het is bij mij al een paar weken aan het kriebelen. Ik ben de kerp helaas nog niet op het spoor... maar ergens ligt dat potje met goud ;) Enne rust?! Dat is maar van korte duur vermoed ik zo hehehe

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Idd geen rust in m'n reet, Tsak! Dat goudpotje ligt inderdaad ergens.

      Verwijderen
  4. Blijf het een byzondere vangst vinden dres ! maar het is je zeker gegunt ouwe !
    Byzonder dat jullie toch in de wat lastigere maanden toch de vissen wist te vangen op dieptes waar je het niet van verwacht ! ennuhhh fonsie ook jij bent byzar lekker bezig geweest !
    Ook wl ik er even bij zeggen dat ik je vooruit vindt gaan betrefd het film matriaal dat je gebruikt onder een lekker nummer ! TOP ga zo door !

    Groetjes Sander Kunst

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank Sander! Je reactie word weer bijzonder gewaardeerd. Eigenlijk is elke vangst bijzonder. Zo zal jij er ook wel over denken. Planning, voorbereiding en plannetjes die in duigen schijnen te vallen, tot het moment dat je met zo'n schitterend dier (groot of klein) in je handen zit.

      Verwijderen
  5. Hey Gab.

    Mooi stukje werk weer. Op naar de eerste voorjaarsbak.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Eindelijk tijd en mogelijkheid gehad om je film te bewonderen. Die volschub was wel de mooiste! De anderen mochten er trouwens ook zijn. En tja, winter, dan wel zonder de dikke vorst, eigenlijk gelukkig maar. Op naar het voorjaar!

    Grtx, FER

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo is dat Fer! Je kan het voorjaar ruiken! Ik ben net een koe die op stal staat!:)

      Verwijderen