dinsdag 6 november 2012

Bot vangen


Een leuk alternatief voor het karpervissen in de koude wintermaanden is het vissen op het Noorzeekanaal, een dijk, een pier en/of strand. Even de zinnen verzetten en altijd garantie voor een hoop aktie. Nu is de echte koude nog niet daar en worden de voerplekjes nog regelmatig bezocht, maar na alle hectiek van de laatste tijd is een frisse wind door de kop altijd gezond.
Plaats van handeling was deze keer; Goose island. Zo eind oktober gaat de wijting hier al compleet los, en mogen we ook al een gulletje verwachten. Dat viel deze keer erg tegen. De berichten van zee waren erg goed. Alleen wat op zee zit "'stays on zee"'. De echte wijtingtrek moest dus nog op gang komen. Als je dit al snel in de gaten hebt, merk je ook dat die wijtingen hier op het kanaal vaak je visdag redden. De tong is immers een zomergast. Er blijft dan eigenlijk weinig over. Toch waren er  opvallende dingen tijdens deze dag waar te nemen.


                           Goose island; lekker middenin de natuur.


Als eerste waren m'n vismaten present. Erg tof dat we deze dag samen hebben gevist! Je spreekt elkaar niet meer elke dag, en dan is ouwe koeien uit het Noorzeekanaal halen altijd even leuk. Mathieu had voor deze gelegenheid ook zijn vriendin meegenomen. Voor de eerste keer mee en dan ook nog eens het meest vangen!
Het meest opvallende was eigenlijk wel dat de platvis deze dag goed vertegenwoordigd was. Mooie grote botten en kleine scharretjes kwamen met enig regelmaat op de kant. De bot is met een echte opkomst bezig. Ook langs de gehele Nederlandse kust gaat het weer goed met deze hardvechtende platvis. Op licht materiaal heb je hier echte sport aan!



                             Een mooie en maatse bot voor Belém

We sloten de dag af met gemiddeld zo'n vijftien visjes de man/vrouw. Bot, schar, wijtinkjes en een enkel verdwaald zeebaarsje werd er gevangen. Voor het echte werk moet je nu op zee zijn. Dit is er nog niet van gekomen. De karper doet nog veel te leuk op het moment. Daar komt bij, dat we aankomende week weer projectspiegelkarpers gaan uitzetten. Dan heb ik vrijdag ook nog een date met Mathieu.
Acht jaar geleden deed ik het voor het laatst met m'n vader. Wrakvissen op kabeljauw.
Van dit alles volgt uitgebreid verslag op de blog. Er is trouwens ook nog karper gevangen. Kortom, een druk weekje. Dus, stay tuned!



         Fons draait nog maar eens een bot naar binnen

2 opmerkingen:

  1. Mooi ruw stukje water ouwe !!!
    Zit er karper ???

    Groet Sander

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Sander,

    Vroeger was daar vlakbij een prachtige winterstek waar met enige regelmaat karper werd gevangen. Het water is alleen met de jaren veel zilter geworden door de alsmaar toenemende scheepvaart. Nu kan een karper wel tegen een beetje brak water, maar ik vermoed dat deze zich toch wat meer landinwaarts hebben teruggetrokken.

    BeantwoordenVerwijderen