zondag 5 augustus 2012

Een gouden plak, ellende en Gaypride


Wat hebben deze dingen eigenlijk met elkaar te maken? Normaal gesproken niet echt veel. Toch kwamen deze drie gebeurtenissen aardig samen tijdens een uiteindelijk gezellige weekendsessie met Fons.

Het is vrijdagavond. Na een dag hard werken van Fons en een hoop geregel van beide kanten is eindelijk het moment aangebroken om eens fijn samen een weekendje de voerstek af te romen. Er is maar één avondje voorgevoerd. Wel meteen vier kilo. De Milky Scopex boilies moeten de klus gaan klaren. Inmiddels zit daar wel blind vertrouwen in.
Het gammele fietskarretje word planmatig volgestouwd met culinaire hoogtepuntjes, vernuftige rigjes en de ''hardware"' in de vorm van twee comfortabele tentjes. De hengels en een koelbox vol met "'hallefe liters'" word volgens afspraak aan Fons's brommertje bevestigd. Gaan met die banaan!
De rit loopt uiterst voorspoedig tot halverwege. KNAL!, whoop, whomp whoop!  Ik heb net een prachtige klapband met het fietskarretje gekregen. Geen probleem. Vorig jaar gebeurde mij dit nog met Natvlezer Rolf. Toen werd er koers gezet naar het IJsselmeer en kon doorrijden. Ook terug was geen probleem, behalve dat arme velgje.
Goed, doorrijden was nu het motto. Met een Felle regenbui opkomst was het noodzaak om haast te maken, en het spulletje nog enigzins droog op te zetten. Honderd meter later volgt er een nieuwe harde knal. Ook het tweede bandje kon de druk niet aan. Een klein voordeeltje was wel dat het zaakje weer in balans was. Comfortabel was nu wel een ander verhaal. We waren nu over de helft, en er moest gevist worden.
Met veel angstzweet en gepuf halen we het. Snel de tenten opzetten voor de bui losbarst. Die barst uiteindelijk los, maar zitten dan gelukkig al lang en breed te genieten onder het tentzeil van een koud biertje.
De radio word aangezet. Olympische sporters doen hun ding en winnen hopelijk.  Dit kan tijdens het vissen op onze aandacht rekenen. Ranomi heeft kans op goud. Leuke meid! We dromen na het beazen en inwerpen rustig weg met de gedachte dat "'onze"' Kromo goud gaat winnen.
Om een uur of twee 'snachts word deze droom ruw verstoord. De Delkim sputtert, maar wel met een monotoom geluid. Een volle fluiter! Deze vis is al wel goed wakker en neemt zomaar een meter of zeventig lijn van de spoel. Een prachtige dril in de nog prille nacht. Het is een lange schub, en we noemen haar "'Kromo"'.


                                " Kromootje"'

Een half uur later is het de beurt aan Fons. Ook nu is het "'volle bak" en gilt de Delkim het hoogste lied.
De dril is bijna identiek als Kromootje, en ook nu word de lijn met hoge snelheid van de spoel getrokken. Ik schep de vis en even later lachen we wat en schieten foto's. We noemen haar "Ranomi".
Ik heb er een hekel aan om vissen een naam mee te geven. Gelukkig vissen we op uitgestrekt boezemwater en gaat het hier om beresterke en anonieme boezemschubs.


                               "Ranomi"

Korte aktie in een kort nachtje. Het word langzaam ochtend. Altijd genieten geblazen.


Weet je dat? "Wat weet je Fons?"  Er is Gaypride in de stad. " Hebben wij weer!"
Gaypride in Amsterdam betekend dat er honderden bootjes de binnenstad van Amsterdam invaren. En waar komen deze bootjes vandaan? Juist! Via alle boezemsystemen rond de hoofdstad. En waar zitten wij te vissen? Juist! Op de boezem!
Het begint met een speedbootje, gevolgd door een met roze vlaggetjes behangen sloepje. De bootjes volgen elkaar snel op. Danzende homo's en travestieten in rijk en roze gekleurt kledij op van alles wat drijft. De hengeltoppen gaan onderwater en de toploodjes houden we gereed. Twee keer pakt een sloepje het zaakje op, en een heftige dril volgt. Genieten? Mwoah, niet echt.


                              "Wij plannen weer een weekendje!"'

Het gepeupel ligt in de stad. Een onweersbui barst los boven het centrum van de stad. Een klein en geniepig glimlachje kunnen we niet onderdrukken.
Tot dat ik me bedenk dat het "'gepeupel"' ook weer terug moet! We krijge de optocht in vol ornaat en als toegift nog één keer te zien. Al hebben de vaarcapaciteiten nu wel wat ingeboet.
Karpervissen op de boezem? Beste volgers, ; Altijd een uitdaging!


                              " Fijn een stukje varen!"

1 opmerking:

  1. ik zou zeggen zeemijnen gebruiken als marker!!
    daar hebben die nichten(alle overige bootjes ook niet)niet van terug.....
    wel weer vis gezien

    groet,patrick

    BeantwoordenVerwijderen