vrijdag 28 juni 2013

Boezemmaestro


Ik heb er sinds kort een nieuwe vismaat bij. Iemand die mij nieuwe inzichten heeft gegeven in mijn vastgeroeste boezemvisserij.
We vullen elkaar prima aan. Zo heeft hij theorieën waar ik nog niet aan had gedacht. De boezem is een mindfuck!
Zo laat ik ook mijn ideetjes vallen, wat weer verhelderend bij hem werkt. Hem is Marco.
Het is geen geheimschrijver. In deze moderne karpertijd toch vrij speciaal. Geen haat en nijd.
Elkaar een vis gunnen en oprecht blij zijn voor de ander. We geven elkaars stekken prijs en belangrijker nog; we houden elkaar op de hoogte. Bijkomend voordeel is dat we ook dorpsgenoten zijn. Een mooie aanvulling, ook voor vismaat Fons. Het matched!!
We plannen een paar losse dagen en een paar losse nachten op diverse stukken boezemwater. We voeren met en zonder elkaar. Het aas delen we. Hier is vertrouwen voor nodig, maar dit werkt vanaf het begin prima.
Ook Marco is een trouwe melder van projectspiegels, fan van m'n favoriete cluppie en de door hem beviste wateren staan mij ook wel aan, en omgekeerd.
Hij schrikt niet van ingewikkelde stekken en is niet chagerijnig na een strakke blank.
De eerste date staat dan ook gepland op een moeilijk of liever gezegd wispelturig stukje boezem. Wispelturig in de zin van karperbestand, weersomstandigheden, stroming en de zin van het voeren. De karpers zitten er, of zitten er niet!
De stek is een logische. We verwachten de vis nog steeds bij de paaiplekken, maar de koude maand juni heeft toch wel wat roet in het eten gegooid.
Een paaisloot met een naburige diepe mosselplaat is op dit moment De keuze. Eten van twee walletjes.
De eerste aanbeet komt al na vijf minuten. Zitten ze op het voer? De vis laat behoorlijk wat hom achter op de onthaakmat. Duidelijk nog niet afgepaaid. Het word een latertje dit jaar.


                               Dwarrelschub van knalhard water!

De vis word na de foto onmiddelijk teruggezet. De pluutjes worden opgezocht en we wachten op een hernieuwde kennismaking met één van de boezembewoners.
Om half drie 'snachts word ik bruut gewekt door een volle fluiter. De vis hangt op even op de diepe mosselplaat, maar komt daarna vrij vlot de kant inzwemmen. Kort na een heftige kantdril mag ik eindelijk weer eens een spiegel op de mat begroeten.


Als de vis net is teruggezet, gilt de beetmelder van Marco het uit! Typisch boezem.
Ondertussen begint er ook vis in de paaisloot te springen. Marco drilt er vrolijk op los. Het is een stek met weinig tot geen obstakels. De dril maakt het onder de kant nog iets spannend door een bootje en een steiger, maar voor boezembegrippen nog steeds relaxed. Het is wederom een prachtige schub voor Marco.


We pakken vroeg in. Marco moet werken. De volgende date staat overigens diezelfde dag gepland op een heel ander stuk boezem. Ook hier is een stek aangevoerd. Deze is bijna identiek als aan de eerste, alleen bevinden zich hier meer waterplanten en is er geen paaisloot. Marco laat de de drie V's nog maar eens vallen. Een "golden rule" op dit water. Voortplanting, veiligheid en voedsel. Als je het een keer door een andere bril bekijkt komen er opeens een hoop stekken tevoorschijn.
Hoe deze sessie verliep? Binnekort meer op linkerflanken.blogspot.com

5 opmerkingen:

  1. Niks mooiers om met gelijkgestemden elkaars ideeën uit te wisselen, samen te vissen en ook successen te boeken. Op een andere blog noemde ik al gebundelde kracht en ervaring leiden vaak tot (meer) succes. Al staat hier ook het plezier voorop. Heel knappe vissen, opvallend ook dat het geen kleintjes zijn en alle drie van mooi formaat zijn. Zie al uit naar volgende theorieën en sessies!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Boezempracht, wat een dikke grote kerps. Eindeloos is het filosoferen over de juiste aanpak, plek etc. Altijd top om te delen. Ongelooflijk hoeveel en wat voor kapers jij toch op de mat krijgt!

    Grtx, FER

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die theorieën blijken maar weer te kloppen heren. Prachtige vissen en leuk om nieuwe vriendschappen op te bouwen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Tsak: Inderdaad opvallend dat er meteen 20-plussers op de mat verschijnen. Meestal begin je met een school torpedoschuppies. Overigens geen straf hoor!

    @Fer: van samen delen tot samen filisoferen, voeren en afromen. Best bijzonder met iemand die ik nog niet zolang ken.

    @Boudewijn: Ik hou van mosseltjes:)

    @ Michael: Nieuwe contacten en ideën opdoen, houd je blik verfrissend. Gewoon mooi om te zien hoe andere mensen het aanpakken.

    BeantwoordenVerwijderen