zaterdag 14 september 2013

De 94ste minuut....


Het is weer tijd voor een ouderwets weekendje hengelen. Samen met vismaat Fons slaan we kamp Sprookjesbos op. We zeulen weer veel te veel zooi mee. Maar goed, je zal maar dingen te kort komen. 'Savonds om een uurtje of zeven ligt uiteindelijk alles naar behoren in en kan het wachten beginnen. Omdat we de stek een aantal dagen bevoerd hebben, hoop ik dat er van het wachten weinig terecht komt.

Voor een ideale vangstsituatie op deze stek heb je vreemd genoeg windstil weer nodig.Dat heeft het vangstverleden op deze stek meerdere malen bewezen. Rust is hier een belangrijke factor.



        De zon gaat nu met rasse schreden en steeds vroeger onder

Het is windstil, en dat is ontzettend fijn! Al vroeg in de avond zien we ook de eerste jumpers. Teken van karpers is altijd lekker voor het zelfvertrouwen. Als alles staat en de rigjes met uiterste nauwkeurigheid op de plekjes zijn gedropt, word er door Fons een overheerlijke bak met boem-boem bami in elkaar geflanst en genuttigd. De radio word aangezet voor een ouderwets hoorspel van Langs De Lijn. Nederland tegen Estland. Als ik aan het vissen ben kan voetbal me eigenlijk weing boeien. Toch maakt zo'n radioverslagje in je tentje, het altijd net een stukje spannender. Het dreigt een walk-over te gaan worden. Robben scoort in de 2e minuut. Twee loze piepjes uit de delkim plus een plons, een meter of vijftien naar rechts.
Estland maakt verrassend 1-1! Er steekt een zacht briesje op en een dikke zandschuit passeert. De boem-boem bami word subtiel weggeblust door een koud biertje. Het is rust.
Door het vele springen van de karpers en het regelmatige voeren vragen we ons af waarom die beetmelder nog niet staat te gillen. Het had al moeten gebeuren. Net zoals het Nederlands elftal. Dat had al gehakt moeten maken van de klunzige Estlandertjes. Ook dit blijft uit.


Het word zelfs nog erger. De spits van Estland lopt de bal prachtig over keeper Vorm heen. Het commentaar op de radio maakt zo'n goal vaak nog mooier, al zie ik er geen klap van. Een speedboot jakkert over de stek. Oprotten met die bootjeslullen! Daar ben ik na dit hete zomertje wel ontzettend klaar mee. Hop! Naar de winterstalling, slotje erop en nooit meer open doen! Je hebt er als boezemvisser nu eenmaal mee te maken, maar ik moet er niet aan denken dat als je er een dikke spiegelbeer aan hebt hangen, zo'n baylinerpatsertje(Veel te dik en kale mannetjes, met ladingen bijoux om het speknekkie) door je lijn heen loopt te raggen. Tijd voor meer politie op het water. Helaas zie je die alleen  als alles al ligt afgemeerd. Goed, dat moest ik effe kwijt tussendoor!
Ze staan in ieder geval met 2-1 achter. Als de commentator net meld dat het rondspelen is begonnen en Robben voor de zoveelste keer naast schiet, hoor ik iets ratelen. Het is een monotoom geluid wat steeds heftiger en harder gaat klinken. Het is verdorie m'n delkim! De vis heeft inmiddels meters lijn gewonnen. De dril is goed. Mooi zelfs! Geen obstakeltje onderweg en de pure power voelend op het krakende carbon. De vis chilled nog wat op half water. Het is een oeroude maar wonderschone boezemspieg!





De vis tikt net de twintig pond aan. Na de foto's en het terugzetten lopen we euforisch het nederig onderkomen van Fons binnen om op de vis te toasten. Het is 2-2 geworden. Een penalty in blessuretijd!
De vis kwam net op tijd.!

6 opmerkingen:

  1. Mooie spieg. Zolang je in blessuretijd je net nog hebt klaarliggen kan het nog...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo'n blog is er nou eenmaal voor om je verhaal kwijt te kunnen. Ergernissen uitspreken hoort er bij en is juist leuk om te lezen vind ik. Een prachtige spiegel, Die boezem is toch wel speciaal, zo lees ik dat ook vaak bij je Amsterdam blog-colega's.

    Groeten

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Soms moet je even je hart luchten Michael. En ach, straks kan je er toch weer om lachen. De boezem heeft ondanks die ergenisjes een speciaal plekje in m'n hart.

      Verwijderen
  3. Op de foto lijkt het wel een dertiger, gevult van kop tot staart. Leuk verslag, mooi de onderwerpen verweven tot één verhaal, erg leuk.

    Grtx, FER

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De spiegel was inderdaad mooi in proporties, maar voor dertig pond kwam ie toch echt vijfg kilo te kort. Het leuke is dat het om stokoude spiegels gaat. deze duiken de laatse tijd opvallend veel op. Echt zwaarder als 20 pond worden ze ook niet. Leuk dat je weer hebt genoten van dit blogverslag Fer! Daar is het tenslotte voor bedoeld!

      Verwijderen