zondag 18 maart 2012

Onverwachte ontwikkelingen


Drie dagen gevist. Drie dagen keihard de schubben achterna. Donderdag ben ik begonnen en gister met een onverwacht mooi moment geeindigd. Het seizoen is nu echt begonnen!!
Afgelopen donderdag was er niet echt een concreet plan. Vervelende bijkomstigheid was dat het ook nog eens vreselijk lekker weer was. Dagje "'freewheelen"' wat uiteindelijk niets opleverde. Wel een gezellig dagje, als je op de diverse visgronden  Natvlezer Rolf en collega bloggers Boudewijn en Sander tegenkomt. Gezellig dus, en aan het eind van de dag iedereen met een zacht blankje huiswaarts.
Vrijdag was er een dag gepland met Rolf, op groot en gruwelijk mooi water. Het gevoel van ons beiden was goed, maar we concludeerden wel dat we net iets te vroeg waren voor de mooie ondiepe plaat waar we hoopten dat de karpers al met het lentezonnetje op zouden zwemmen. Het werd ook nu weer een ouderwets gezellig dagje en ook voelde de blank nog zacht aan. We zijn weer een hoop wijzer geworden.


             Beiden op zoek naar lentekarpers en mooie linkerflanken

Gisteren dag drie. Een dagje gepland met vismaat Fons. Er werd gekozen voor een ondiepe en lange sloot. Is de karper hier dan al wakker? Zorgvuldig werden er vier rigjes gedeponeerd verspreid over vijftig meter aan de overkant van de sloot. Onder elke overhangende boom een kansje wagen. Per rig werden er secuur vier vijftien mm Milky Scopex bolletjes bij gedropt. Om de boel wakker te maken. Om de boel eens goed uit de tent te lokken. We vermaakten ons prima.

                          Stilleven van prima vermaak

Onder de kant een wieling. Kort daarna op tien meter nog twee. Karper?? We sluipen naderbij. Wat we daarna te zien krijgen blijft mooi en toch ook wel speciaal. Een dikke en hele vette vrouwensnoek gevolgd door vier hitige mannetjessnoekjes. Leuk! Er gebeurd tenminste wat. Ook jaagd er een baars fanatiek op los, en springt een minuut lang door de hele sloot.
Een mini run op mijn linker hengel! De top schokt. Ik pak de hengel. Het voelt nog steeds een beetje schokkerig. Ik denk met een zeelt van doen te hebben, maar het blijkt een fanatieke brasem te zijn. Wat ons vrolijk stemt is dat er al paaipukkels aanwezig zijn. Goed, er is vis aanwezig en nu nog wachten op de juiste soort.


                               Maartbrasem met pukkeltjes

We blijven optimistisch. Een brasem maakt nog geen zomer, maar we hebben een angstig goed gevoel. Vijf voor half drie gebeurd dan eindelijk waar we alweer een hele tijd op wachten; een volle fluiter!!
De linkerhengel van Fons schreeuwt kortstondig van geluk. De vis duikt met onverwachte, maar volle kracht naar links en laat een keer of drie de molenslip van Fons aardig ratelen. Een linkerflank laat zich zien. Een spiegel!! Da,s nog eens een aftrap voor hopelijk een prachtig seizoen. Ik steek het net voorzichtig onder de vis en de eerste karper is een feit! De gevoelige cijfertjes geven drieenzeventig centimeter en achttien pond aan. Gefopt met een single 15 mm Milky sopex. We denken aan Duitsers en Villedonners. Dit is waar Linkerflanken voor bedoeld is. Het seizoen is begonnen!!


                               mooie knik achter de kop


                                         Eindelijk lente!!


                                Fons met z,n linkerflank!!

3 opmerkingen:

  1. Hele mooie skp spiegel Andres !!!
    Ben benieuwd naar het uitzet gewicht en lengte.

    MVG Sander Kunst

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad een mooie knik 'achter de kop', die vis trouwens ook :)) Serieus ding man, dat kan nog wel eens een felbegeerde dertiger gaan worden. Felies!

    BeantwoordenVerwijderen