dinsdag 20 maart 2012

Produktinfo: De kant en klare leader van K-karp


Vanaf vandaag een nieuw en terugkomend item op Linkerflanken. Produktinformatie over diverse onderlijn, leadermateriaal en aas. Ook geef ik een kritische kijk op de inmiddels ontelbare accesoires die er in karperland te verkrijgen zijn. Vandaag deel 1 met de kant en klare leader van K-karp.
We beginnen bij de verpakking; die eindelijk eens zonder schaar goed te openen is. Wat meteen uit het oog springt is de concrete informatie die op het kaartje vermeld staat. De lengte, de trekkracht en het toegevoegde materiaal. Negentig centimeter aan lengte,camo-bruine kleur en 45 LB trekkracht zijn gemiddeld te noemen en kan je voor elke type visserij gebruiken. Achterop het kaartje kun je hier nog aanvullende info over vinden. Er bevinden zich twee kant en klare leaders in het pakje.


De naam safety sleeve rig zegt het al. Het is visveilig. Wel belangrijk is de wijze hoe je deze leader inzet. Er zijn namelijk twee manieren.
Manier 1 is de klassieke en de simpele manier. Het lood aan de toegevoegde wartel op de sleeve en de onderlijn verbonden aan de ringwartel die aan het ''kontje'" van de sleeve zit. Prima en makkelijk, maar niet zonder gevaar. Mocht je een vis verspelen door lijnbreuk, dan zal de vis niet alleen de onderlijn maar ook het resterende leadcore met zich meenemen. De kans dat de vis aan een volgend obstakel blijft hangen is zeer groot en kan de dood van de vis tot gevolg hebben. Denk dus goed na over waar en hoe je deze manier toepast.

                                                Manier 1

Manier 2 is de meest visveilige manier. Heel simpel. Je bevestigd het lood en de onderlijn nu precies andersom. Mocht je nu lijnbreuk krijgen dan trekt de vis de onderlijn van de sleeve en komt bij de breuk uit. Honderd procent garantie is er natuurlijk nooit, maar we proberen er tenslotte alles aan te doen en zijn zuinig op onze mooie karpers.
Sommige denken dat manier 2 het helicopter systeem is. Hier gaat deze vlieger niet op. De onderlijn zit vast op de sleeve. Om het onderlijntje een beetje natuurlijk te laten gedragen fixeer ik zelf altijd een extra ringwartel aan de connector. Het lijntje kan dan zo alle kanten op draaien.


                                         Manier 2

Op mooie vlakke klei en slik bodem valt deze leader mooi weg en je bent verzekerd dat de laatste negentig centimeter vlak op de bodem ligt. Ideaal voor de lijnschuwe karper. Mocht je nu gaan vissen op een bodem waar veel wier aanwezig is dan is er ook nog een camo-groene versie verkrijgbaar. Voor meer informatie en/of andere leaders; surf dan eens naar http://www.k-karp.com/.

               Close-up van de sleeve en de bijgeleverde wartel


   Afgelopen weekend werd de leader met succes getest


                                                                                                                                                                         

1 opmerking:

  1. Jeffrey vrielink21 maart 2012 om 00:27

    Puik stukje dres!
    Altijd leuk om je schrijven te lezen, ook al is het. Een product review.

    BeantwoordenVerwijderen