donderdag 10 mei 2012

Verslagje KCN jeugdkamp


In samenwerking met de KCN (Karperclub Nederland) en aasfirma Watersense is er afgelopen weekend weer een leuk jeugdkamp georganiseerd aan de recreatieplas in Zeumeren. Het werd een leuk en leerzaam weekend voor de kids!

Met een opkomst van vierentwintig kinderen, die werden verdeeld over negen begeleiders werd er vrijdagmiddag alvast een stekkie gezocht.
Dit weekend had ik Owen en Roy uit Gouda onder m'n hoede. Twee fanatieke jonge karpervissertjes die al de nodige nachtjes op hun thuiswater hadden gemaakt.Enige ervaring hadden ze dus al.
Tenten en hengels werden in gereedheid gebracht.





Ook werd alvast wat lichtjes gevoerd. De stek bood vrijdagmiddag hoop tot vangen. Een ondiepe baai van deze zandwinput met een zandstrandje en twee tot tweeeneenhalve meter water voor de deur. We telden deze middag vier '"jumpers'" op onze stek. Enig nadeel was wel, dat er een weersverandering voorspeld was. Bewolking en bijhoorlijk frisse nachten. Achterafaf gezien heeft de weersomslag ons ook geen goed gedaan op deze stek. Akelig stil bleef het! Maar goed, de boys hadden plezier en hadden grote interesse in het splicen van leadcore en het maken van wat vernuftige rigjes. Niet alleen plezier, maar ook een leerzaam weekend.



                            Mooie ondiepe baai van de plas



                   vlnr; Owen en Roy. Twee fanatiekelingetjes.



 Recreatieplas Zeumeren heeft een interresant bestand aan karpers


Zaterdagmiddag werd de visserij even onderbroken voor een smakelijke barbecue die door de organisatie beschikbaar werd gesteld.
Uiteindelijk zijn er door vierentwintig kinderen in totaal tien karpers op de mat verschenen. Overigens wel mooie vissen allemaal. Zo zijn er twee schubs van 27 pond, een schub van 25 en 24 pond gevangen en een paar van begin twintig pond. Opvallend was wel dat er zes karpers van 1 stek kwamen (een ondiepe paaikom) en er 1 karper op 10 meter diep  is gevangen. Grote verschillen dus, en net zo grillig als het weer van afgelopen weekend.






                                               twee van de tien.

Tot slot wil ik Karperclub Nederland bedanken voor de perfecte organisatie. De kids voor een gezellig weekend, en de firma Watersense die elk koppel vijf kilo boilies schonk. Ben je zestien jaar of jonger, en lijkt het je wat om een weekendje op deze mooie plas te vissen? Karperclub Nederland organiseert in September weer een jeugdkamp. Voor inschrijvingen kun je terecht op http://www.karperclubnederland.nl/

Een paar dagen na het jeugdkamp was ik weer terug in m'n vertrouwde Mokum op jacht naar linkerflanken. De vis zoekt nu steeds frequenter de paaigebieden op, en dat was te merken! Er is weer gevangen! Hierover later meer. Dat er nog steeds mooie vissen in de stad zwemmen, bewijst Natvlezer Rolf weer. Check z'n blog voor de laatste update op http://www.natvlees.nl/
Beslist de moeite waard!!









 

3 opmerkingen:

  1. Hoorde dat het kamp een succes was. Goeie sjit dat Watersense en met jou als begeleider had ik wel wat spektakel verwacht Dressie! Hadden jouw mannen nog wat?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aktie is er altijd bij mij Boudy! Het moet ook wel eens mee zitten. 10 vissen totaal.6 van 1 stek. Grillig dus. Ik ben ook geen putjesvisser.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Da's dan ook weer waar... nou ja, als de kids maar een leuke tijd hebben gehad en dan hebben ze als ik zo lees en hoor.
    En die cliffhanger aan het einde van je verslag... ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen