woensdag 23 mei 2012

Fransozen


Laat het duidelijk zijn. Deze zomer kijk ik door een oranje bril. Ik ga niet als koi door het leven, maar deze staat zoals elk jaar hoog op mijn verlanglijstje. Misschien een keer een rigje laten zakken in de vijver van het plaatselijke tuincencentrum. Dat ze in de boezem rondzwemmen is inmiddels bekend. Zie de laatste cover van De Karperwereld.
Het mooie weer van de laatste dagen heeft effect op het onderwaterleven. Weelderige plantengroei, explosies aan watervlooien, het alsmaar helder wordende water en paaiende karper. Ook op de boezem is het liefdesspel voorzichtig aan begonnen.
Mooi om te zien. Het geeft je ook een leuk inzicht van een bestand op een water. Zwangere linkerflanken, hitsige schuppies en fans van Oranje! Sommige vissen laten zien voor wie ze zijn deze zomer. Tijdens het paaien, het azen naar watervlooien en het chillen op half water heb ik er twee waargenomen. Leuker nog, ze zitten allemaal in open watersystemen!


                       Huntelaar krijgt een dieptepass



                     Gewoon meedoen aan het paaifestijn



                                        Lekker chillen

Gezien mijn jeugdige en familiaire achtergrond ben ik misschien eerder geneigd om voor wit/rood/witte vissen te gaan, of gewoon voor een brute Fransoos. Dat laatste is inmiddels gelukt!
Deze projectvis mocht ik even op de kant bewonderen. Een vis uit 2002, inmiddels 27 pond.
Meer croissantjes eten!!


                                   Vive la France!

6 opmerkingen:

  1. Wat een project spiegel man !!! Super !!!

    Mvg Sander Kunst

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's Dres en frans kan best lekker zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. oranje boven ????? echt wel mooie spiegel ouwe . en nou nog die koi een oor aan naaien groetjes je vis gabbie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Sander, thanks, was even een voorbijganger. Mazzel.Af en toe nodig, speurtocht gaat weer verder naar andere bijzonder projecters.

    Boudewijn, Ik sta nog maar in de kinderschoenen wat paaifotos-films betreft. Ik kan nog een hoop van je leren. Vive la France.

    Yo Gab,
    Thanks voor je boost, alleen wel via mijn acount. Ach, daar ben je gappies voor....

    en voor anoniem, Kom is met humor man. Kiloracerij verpest namelijk een hoop. Ga is genieten. Voel een hoop frustratie. Je kan me ook gewoon mailen, zo´n held ben je wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige vis Dres! Gewoon even weggesnatched uit de boezem. Ben benieuwd wanneer die kleintjes van afgelopen november dit gewicht bereikt hebben. Blijft spannend.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. nice weer vriend, ik denk dat ik je asap kom vergezellen die koi te strikken. heb wel weer zin in een a'dams avontuurtje.

    Ciao

    BeantwoordenVerwijderen