maandag 25 juni 2012

We love Helga.....


Sessie twee en drie in het kommetje lopen uit op een klein drama. Fons moet het de tweede sessie zonder mij stellen en verspeeld vlak voor het net een grote linkerflank. Ik speelde play-offs met m'n geliefde dartteam en degradeerde in de laatste leg.
Voor sessie drie plannen we een avondsessie. Er worden buitjes voorspeld. Ik veronderstel bij deze voorspelling een donderklapje, wat water en daarna weer een zonnetje. Met een ovaltje voor de zekerheid langs m'n brommertje spoed ik mij om een uur of zeven naar de stek.

We zitten. Zucht... . Het is drukkend warm. Nauwelijks een zuchtje wind en een waterig zonnetje maken de omstandigheden ideaal om de vis tot azen aan te zetten. Het voeren hebben we doorgetrokken. Elke dag zo'n anderhalve kilo Polaris moet de aanwezige karper over het dunne maar o zo belangrijke streepje trekken.
De lucht begint te betrekken. Het ovaltje word uit de foudraal geritst. Voor de zekerheid zet ik het ding maar op. Niet dat we van suiker zijn, maar een beetje comfort tijdens een spontaan avondsessietje kan nooit geen kwaad.
Een hengel richting paaisloot. De ander richting Terneuzen. Hebben ze daar geen water dan? Misschien ligt er wel een mooie pladijs onder.
Ik check een roofvogel. Waarschijnlijk een Kiekedief. Het is dan ook nog het enige wat fladderd. Het word muisstil. Gitzwarte lucht, voorafgaand door rolwolken. "'Dit is een boefje, Dres!"' ,is de weersvoorspelling van Fons.
Vijf minuten later barst het natuurgeweld los. De wind valt weg en het "buitje" blijft hangen.


Zo lang, dat van een buitje geen sprake meer is. Het word een aardig front. Buienradar word geraadpleegd. Het zal tot tien uur door plenzen. We drinken een biertje en besluiten er een eind aan te breien. Runs blijven uit. De eerste hengel word binnengedraaid en opgeborgen.
Het word zowaar ietsjes droger. De 2e hengel bij Terneuzen laat meteen van zich horen! Volgend jaar een mosselfeestje? Een haring. Voorspeld door Helga.

                             

5 opmerkingen:

  1. Toch weer karper !
    Wel done mate !

    Groet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een begin afbeelding! Echt leip!

    Groeten Jordy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Sander: Wat was blanken ook alweer?
    @Jordy: Je moet je afkomst nooit verloochenen;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ja ja dres helga rules opknopen die muts .maar toch weer vis ,een heele natte dat dan weer wel heee?????????

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Fons; Karpervissen gaat niet over de spreekwoordelijke roosjes!

    BeantwoordenVerwijderen