maandag 23 juli 2012

Even alternatief......


Drie mannetjes die op scootertjes druk en driftig op zoek zijn naar een geschikte plek. Resultaat; een kilometertje of dertig tuffen. Maar dan heb je wel wat! Midden in het oude Hollandsche omzoomd met rietkragen, plassen, molentjes en kanalen. Afgelopen weekend gingen vismaten Mathieu, Fons, en ondergetekende op zoek naar een leuk alternatief. Weg uit het stramien. Gewoon even iets anders. Een paar weken geleden was het Noorzeekanaal aan de beurt. Dit werd een groot succes. Ook nu met ons nieuwe plannetje zou het een groot succes moeten worden. Het weer was prachtig. Mooie temperaturen en nagenoeg windstil. Kortom, de perfecte omstandigheden om achter een Ringvaartmeerval aan te gaan.

We zitten tegen een "'sudder"". Volgens kenners DE meervalplek. Lijnen beaasd met vis, vlees en vleesafval en vispallets. Als bijleggertje hebben we voor de zekerheid ook wat boilies meegenomen. The Krill BPO in de soak. Ook karper is natuurlijk welkom. Een Amsterdamse linkerflank die druk aan het emigreren is geraakt, is meer als welkom. Toch fantaseren we over het mysterieuze. Grote donkere schimmen met lange baarddraden. Best lelijke vissen eigenlijk! Ik vind karpers echt tien keer mooier. Toch ondanks het lelijke, het mysterieuze en de grote kracht van deze vissen is er een grote aantrekkingskracht om eens lekker een avondje te gaan pielen. Bankstikjes de grond in, hengeltje uitgooien met vééls te groot aas en afwachten maar.

                   En daarna........lekker barbecuen.

Er gebeurd de hele avond vrij weinig. Tot in de schemering de aktiviteit rond de sudders zichtbaar begint toe te nemen. Ik krijg een harde terugloper. M'n hart bonkt in m'n keel. Dit moet wel groot zijn. Een drietal 22mm vispallets op een hair als aasaanbieding. Dat kan nooit een lullig visje zijn. Ik zet de haak. Er is weinig weerstand, en draai even later een beste brasem binnen. Ook op 66mm aan aas op een hair kan je dus een brasem vangen. Een hele geruststelling.


Vreemd genoeg gebeurd dit een uurtje later nog eens. Ook nu is een brasem de klos. Het mysterieuze blijft helaas uit. We pakken om vier uur 'smorgens in. Toch moet en zal er een vreemd snuitje uitkomen. De dag erna plannen we een korte sessie. Een avondje korsten. de vis lijkt erg wispelturig. Ze nippen wat van een broodkorst en zwemmen rustig verder. Ik krijg een mooi strakloper van een schub, maar sla een gat in de lucht. Even later is het wel raak voor Fons en Mathieu. Beiden vangen een mooie graskarper. Uiteindelijk toch nog een vreemd snuitje op de kant!


                      Een mooi "'snuitje"'

2 opmerkingen: